Flying Finn – Tehtävä Tunturissa

Kuva: Shutterstock/M-Sport/AKK

Valtteri Bottas ralliauton rattiin Ralli SM  -kauden avauksessa: ”Kokemus on täysin uusi minulle”

Tammikuun lopulla ajettavassa Ralli SM -sarjan avauskisassa Arctic Lapland Rallyssa nähdään autourheilun todellista tähtiloistoa, kun F1-kuljettaja Valtteri Bottas osallistuu kilpailuun rallin kuninkuusluokan WRC-kilpurilla. ”Flying Finn – Tehtävä Tunturissa” -nimellä kulkevassa haasteessa Bottaksen kartanlukijana toimii rallin kaksinkertainen maailmanmestari Timo Rautiainen. 

Formula 1 -sarjan maailmanmestaruudesta ensi kaudella taisteleva Valtteri Bottas tekee vuoden alussa uuden aluevaltauksen. Hän kohtaa arktisen haasteen Napapiirin legendaarisilla ralliteillä, joille hän karauttaa M-Sportin Ford Fiesta RS WRC -ralliautolla. Vastaavan kaltaisella ja saman tiimin autolla Sebastien Ogier on voittanut kaksi viimeisintä rallin maailmanmestaruutta.

– Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua ralliautoilun maailmaan, kiitokset kaikille jotka tekevät sen mahdolliseksi. Kokemus on minulle täysin uusi, eikä WRC-autostakaan ole aiempaa tuntumaa. Silti, kilpa-autoilija kun olen, niin aina mennään täysillä, oli laite mikä tahansa, kertoo hyväntuulinen ja odottavainen Bottas.

F1-kuljettaja Valtteri Bottaksella on ensi tammikuussa edessään uransa ensimmäinen rallikilpailu. (Kuva: Jan-Erik Olin)

Kartanlukijana rallin kaksinkertainen maailmanmestari  

Bottas nauttii Arctic Lapland Rallyssa maailmanmestaritason kartanluvusta, sillä viereen hyppää Marcus Grönholmin kanssa kaksi maailmanmestaruutta voittanut Timo Rautiainen. Rautiaista ei olla totuttu näkemään muiden kuin Grönholmin kyydissä, mutta nyt avautunut tilaisuus sai hänet tekemään ainakin väliaikaisen paluun kartanlukijaksi. 

– Olen istunut elämäni aikana ainoastaan kolmen kuljettajan kyydissä, mutta tehtävän mielenkiintoisuus sai tarttumaan haasteeseen. Uskon, että testeissä saamme Valtterin kaltaiselle taitavalle ratinpyörittäjälle hyvän perusrutiinin ajamiseen. Haaste tulee toki vastaan, kun opettelemme nuotituksen ja nuoteista ajamisen samalla, sanoo Rautiainen.

Marcus Grönholmin lisäksi Rautiainen on toiminut Sebastian Lindholmin ja Mikko Kalliomaan kartanlukijana. 

Tehtävä Tunturissa on AKK:n Flying Finn -konseptin seuraava harppaus

Flying Finn -konseptin alle rakentunut suomalainen autourheilijapolku on tuottanut maailmalle osaavia suomalaisia autourheilun huippuja. Valtteri Bottaksen ”Tehtävä Tunturissa” -haaste on osa tätä kokonaisuutta. Flying Finn -kuljettaja itse kiihdyttää kilpailuun sinivalkoisella, siipitunnuksilla varustetulla autolla, jonka ilme tullaan paljastamaan myöhemmin.

– ”Flying Finn –  Tehtävä Tunturissa” on mahtava avaus autourheilukaudelle 2019 ja jatkoa viime kesänä nähtyyn ”Flying Finns – Haaste Taivaalla” -lentonäytökseen. Flying Finn -teema kulkee AKK:n tapahtumissa mukana tänä vuonna Neste Rallia myöten ja kausi huipentuu syyskuun alussa kartingin MM-kisoihin, Flying Finn Raceen. Toivomme Valtterille hienoa rallikokemusta ja yleisölle tervetuloa kannustamaan Ralli SM -kauden ikimuistoiseen avaukseen, summaa AKK:n markkinointiviestintäpäällikkö Rita Pasanen

Rovaniemen talvimaisemat antavat hienot puitteet Valtteri Bottaksen Tehtävä Tunturissa -rallikokemukselle. (Kuva: Sami Kolsi/AKK)

Flying Finn – Tehtävä Tunturissa -kumppaneina toimivat Konecranes ja Westpro.

Lähde: AKK tiedotus