Välilät palkittiin rallin SM3-luokassa

Tuomas Välilä Racing

Kausi päättyi hopeajuhliin

Kausi 2023 on ollut jo tovin paketissa ja onkin aika tehdä pientä yhteenvetoa. Tavoite SM-rallikauteen oli Suomen mestaruus SM3-luokassa. Tavoite oli kova mutta se oli kirkastunut jo kauden 2022 loppupuolen hyvien tulosten myötä realistiseksi.

Kausi alkoi Arctic Lapland Rallyssa. Vauhti oli kohdallaan heti alusta alkaen ja ensimmäisenä ajopäivänä napattiin kolme pohja-aikaa viidestä. Valitettavasti reissu päättyi perjantaina yötauolle auton käyntivian takia ja korotetut pisteet vaihtuivat kiikareiksi.

Talvikausi jatkui Kuopiossa SM IsoValkeinen Rallissa. Savon reissu oli menestys, luokkapohjat jokaisella erikoiskokeella ja täydet sarjapisteet ilman kummempia ongelmia.

Talven viimeinen kisa oli SM Jyväskylän Talviralli. Kilpailu kuvasi tietyllä tapaa koko loppukautta, sillä se oli ensinäytös tiukoista sekunttikamppailuista Nico Valkosta vastaan. Valkonen lopulta käänsi luokan voiton itselleen vain 1,2 sekunnin erolla. Talvikaudesta jäi kaksijakoiset tunnelmat Rovaniemen keskeytyksen myötä. Toisaalta vauhtia todistetusti löytyi ihan mestaruuskamppailuun riittävästi.

Kausi jatkui toukokuussa Seinäjoella SM Pohjanmaa -rallissa. Askelmerkit olivat aika pitkälti samat kuin Jyväskylässä lopputalvesta. Tiukka kamppailu Valkosta vastaan jatkui, kunnes rengasrikot tiputtivat useammankin kuljettajan sijoituksia luokassa. Rallin loppuun saakka tehtävä oli vain kontrolloida luokkajohtoa ja tässä onnistuttiinkin hyvin. Jälleen korkeimmat luokkapisteet mukaan kotimatkalle.

Joensuun Itäralli kesäkuun alussa oli laiha keikka. Perjantaina pöly sotki kilvanajoa ja pätkäaikojakin mitätöitiin. Lauantai alkoi hyvin ja jälleen kamppailtiin Valkosen kanssa sekunneista. Meidän kilpailu päättyi kuitenkin erikoiskokeen viisi jälkeen, kun jäähdytin otti kipeää kovempi vauhtisessa rytkyssä. Toinen nollakisa ja kun oli jo vahva epäilys, ettei Kokkolassa ajettaisi syksyllä, mestaruuskin alkoi tuntua menetetyltä.

Lahden SM-ralli jäi meidän osalta kauden viimeiseksi. Se sujuikin varsin mallikkaasti luokkavoiton myötä. Ajollisesti ralli meni läpi varsin perusvauhtisesti ja varman päälle. Muutama sopiville erikoiskokeille valittu täsmäisku selvitti luokkatilannetta ja piti sen lauantaina meidän kontrollissa.

Tavoite SM3-luokan mestaruudesta ei tänä vuonna täyttynyt, sillä Kokkolan SM-ralliin ei varsin hyvästä syystä johtuen lähdetty ajamaan. Saavutuksena SM-hopea kolmella nollakisalla on kuitenkin suoritus, johon voi lopulta olla varsin tyytyväinen.

Kiitos tästä kaudesta kaikille tukijoille ja yhteistyökumppaneille, kannattajille ja faneille, perheille ja ystäville sekä kilpakumppaneille ja muille hengessä eläneille! Ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista!

ATT-FOREST,

DOGBOX OY,

EKI,

INWELD OY,

Janakkalan Kunta,

Janakkalan Jätteenkuljetus,

KALKAN TILA,

Kauppamiehet Aaltonen Oy,

OY KENDALL AB,

Kyläkahvila Lempi,

Lantmännen Agro,

MAAMIES JUKKA OY,

ONKO OY,

PPRallyService,

PAINOTALO PENEXON OY,

Pro-huolto Oy,

RengasCenter Riihimäki, Rengas-Riihi Oy,

Turengin Tilikeskus Oy,

Anetcom Oy,

Paul’s Special