AKK:n Turvassa teillä -ohjelma palkittiin vuoden liikennetekona

Kuva: Susanna Parri

Suomen autourheiluliitto AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelma palkittiin viime perjantaina Auto- ja Liikennegaalassa Vuoden Liikennetekona. Turvassa Tiellä -ohjelma on aloitettu Suomessa vuonna 2013 ja se pohjautuu kansainvälisen autoliiton FIA:n Action for Road Safety -kampanjaan. Ohjelma edistää liikenneturvallisuutta mm. pitämällä maksuttomia koulutuksia suomalaisissa oppilaitoksissa.

Palkinto myönnettiin AKK:n Turvassa tiellä -ohjelmalle esimerkillisestä liikenneturvallisuustyöstä. AKK:n ohella palkittiin ohjelman koulutustoimintaan vahvasti osallistuva Suomen Autokoululiitto.

Palkinnon vastaanottivat AKK:n projektipäällikkö Sanna Heinonen ja Autokoululiiton puheenjohtaja Jarmo Jokilampi. Palkinnon puolestaan jakoivat toimitusjohtaja Ulla Niku-Koskinen Liikennevakuutuskeskuksesta sekä liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Ari Jalonen.

– Iso kiitos tästä palkinnosta kuuluu ammattitaitoisille kouluttajille. Nuorten kanssa koulutuksen pitää olla vastuullista ja mielenkiintoisella tavalla esiin tuotua. Hyvin tehty laadukas materiaali on mielenkiintoista ja auttaa liikenneturvallisuusviestin viennissä, sanoo Autokoululiiton puheenjohtaja Jarmo Jokilampi.

Eri lajien huippu-urheilijat ovat vuosien saatossa olleet merkittäviä keulakuvia liikenneturvallisuuden edistämisessä. Turvassa Tiellä -ohjelman kasvoja ovat esimerkiksi F1-kuljettaja Valtteri Bottas, MM-rallikuljettaja Esapekka Lappi, ampumahiihdon kuusinkertainen MM-kisamitalisti ja kolminkertainen maailmancup-voittaja Kaisa Mäkäräinen sekä Vuoden Urheilija 2016 ja viisinkertainen paralympiavoittaja, pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti.

Turvassa Tiellä -ohjelma toimintaperiaate on vaikuttaa liikenteeseen kohdistuviin asenteisiin keskustelun ja konkreettisen tekemisen kautta. Kuluvaan vuoteen mennessä ohjelmalla on ollut yli 120 kouluttajaa ja se on tavoittanut yli 100 koulua sekä yli 6000 yläkoulussa tai toisella asteella opiskelevaa opiskelijaa. Lisäksi ohjelman tapahtumissa on ollut yli 130 000 ihmistä.

Valtakunnallisen tieliikenneturvallisuusohjelman kumppaneina toimivat tällä hetkellä Suomen Autokoululiiton lisäksi muun muassa poliisi.

– Jatkossa haluamme olla entistäkin isommin mukana liikenneturvallisuustyössä sekä viedä tätä tärkeää sanomaa yhä useammalle nuorelle. Olemme valtavan iloisia, että meillä on upeita yhteistyökumppaneita, jotka mahdollistavat ohjelman valtakunnallisen toteutuksen ja mukaan tietysti mahtuu edelleen, innostaa projektipäällikkö Sanna Heinonen AKK:sta.

AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelma vie kouluttajiensa avulla liikennekasvatusta Suomen yläkouluihin ja 2. asteen oppilaitoksiin, ja on samalla osa maailmanlaajuista FIA Action for Road Safety -aloitetta. Ohjelman kummeihin kuuluvat useat suomalaiset urheilutähdet kuten Valtteri Bottas, Mika Häkkinen, Leo-Pekka Tähti, Kaisa Mäkäräinen, Mikael Forssell, Miro Heiskanen, Matti Suur-Hamari, Marcus Grönholm, Toomas Heikkinen ja Esapekka Lappi. Turvassa Tiellä tuo vuosittain liikenneturvallisuutta esille myös useissa autourheiluun ja yhteiskunnalliseen toimintaan liittyvissä tapahtumissa. Liikenneturvallisuusohjelman yhteistyökumppaneita ovat Suomen Autokoululiitto, Suomen Poliisi, Nokian Renkaat, Neste, Lasol, Mercedes-Benz Finland, SGN (Allright.eu), NEP Finland, Suomen Moottoriliitto ja Moottoripaja-hanke.

Lähde: Autourheilu.fi

Lisätiedot:

Sanna Heinonen, projektipäällikkö, AKK, 050 331 0182, sanna.heinonen@autourheilu.fi
Jarmo Jokilampi, puheenjohtaja, Autokoululiitto, 040 063 6397, jarmo.jokilampi@autokoululiitto.fi

www.turvassatiella.fi
facebook.com/TurvassaTiella
twitter.com/TurvassaTiella
Instagram.com/TurvassaTiella