SM/Cup Ilvesajo 26.2.2022

C-luokan palkitut

Ahveniston Autourheilijat olivat kutsuneet autosuunnistuksen harrastajat lauantaina 26.2. järjestämäänsä SM/Cup Ilvesajo- kilpailuun. Kisa oli SM- ja Cup -sarjojen kauden toinen osakilpailu. Mukana oli myös kansallinen kisa C-luokalle.

Kilpailuun starttasi kaikkiaan 54 autokuntaa, joista 27 paria lähti kilpailemaan SM pisteistä, 20 paria Cup pisteistä ja seitsemän paria starttasi C luokan kansalliseen kisaan. Osallistumisaktiivisuutta voidaan pitää varsin hyvänä.

Kilpailukeskuksena toimi Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskus, lähtöineen ja maaleineen. Puitteet olivat mainiot.

Ensimmäisenä matkaan lähtivät Cluokkalaiset hieman ennen iltapäivä neljää, seuraavana SM ja lopulta myös Cup. Viimeinen Cup pari saateltiin matkaan vain hetki ennen iltakuutta.

C luokan kisa suuntasi heti lähdön jälkeen Kiipulasta Jokimaan suuntaan peltoaurauksille. SM ja Cup aloittivat suunnistuksen Kiipulan nurkilla ja antoivat näin C:lle hieman etumatkaa selviytyä alta pois ahtailta peltourilta.

Edellisen viikon lämmin ja sateinen sää aiheutti pientä epävarmuutta, kun auratuille peltourille lähdettiin. Urat olivat paikoin hieman pehmenneet ja vettäkin urilla oli paikoin, mutta loppujen lopuksi pelloilta selvittiin ilman ongelmia. Reitti kulki ainakin C luokalla mukavasti auratuilla urilla risteillen ja niin, että vauhtia pystyttiin pitämään yllä ilman kiinnijäämisen uhkaa.

Pihapiireihin tehdyt pyöritykset kestivät hyvin auton alla ja em. peltopyöritysten tavoin, täyttivät suunnistuksellisen vaatimustason hyvin.

Maali ei tällä kertaa ollut ennakkovapaa, eikä sinne kukaan varmaan olisi ennakossa ehtinytkään. Maalikylttiä ennen oli vielä tarjolla täyttä toimintaa Kiipulan Koulutus- ja kuntoutuskeskuksen nurkilla ja pihoilla. Mukava päätös mukavalle kisalle, joka C-luokan osalta oli 8 jakson, SM:n osalta 16 jakson ja Cup:n osalta 12 jakson mittainen.

TAUK oli kisassa hyvin edustettuna tälläkin kertaa. Seuran jäseniä oli kaikkiaan viidessä autokunnassa.

C luokassa seuralle tuli kaksoisvoitto. Voittoon Janne Raitala – Aki Raitala ja kakkoseksi Anita Paloposki – Susanna Paloposki.

Cup:n tasaisessa kisassa Markku Innala – Heikki Komeri suunnistivat seitsemänneksi. Jukka Paloposki kartturoi Heikki Lehtosen kanssa kahdeksanneksi. Teemu Stenberg kuskasi Jani Mildin lukiessa karttaa sijalle 17.

kirj. Janne Raitala

Linkki tuloksiin https://akk.autourheilu.fi/Public/Kiti/Competition/CompetitionOpen.aspx?id=15449&edit=0