SM Talvieksytys
SM, Cup ja kansallinen kilpailu 12.2.2020

Autosuunnistuskausi 2022 starttasi talvisissa olosuhteissa lauantaina 12.2. Riihimäellä ja sen ympäristössä.
Vaikea kuvitella parempaa keliä talvikisalle, lunta maassa reilusti jaaste pari pakasta…täydellistä.
Järjestävä seura RiiUA oli tehnyt töitä kisan eteen hartiavoimin. Aurattuja uria riitti valittavana kilometrikaupalla.Kaikkiaan kisaan starttasi 51 paria, kaikki luokat mukaan lukien.
TAUK oli kisassa edustettuna kolmen ja puolen parin edestä. Cupissa seuraa edusti pari Markku Innala, Heikki Komeri sekä VaToSUA:n Heikki Lehtosen kartturina Jukka Paloposki.
Kansallisessa C:ssä seuraa edusti parit Anita Paloposki– Susanna Paloposki ja Janne Raitala – Aki Raitala.
C-luokka lähti matkaan 15.16, joten kisaa päästiin ajamaan hyvin päivän valolla. Kisattavaa riitti kuitenkin iltaan asti ja maaliin ajettiin auringon jo laskettua. Ensimmäiset parit olivat maalissa hieman iltakuuden jälkeen.
Reitti eteni jouhevasti Riihimäeltä, Launosten kautta Lopelle ja takaisin Launosten kautta Riihimäelle. Suunnistettavaa pelloille auratuilla urilla riitti, eikä aikaa palanut siirtymillä ajeluun. Kisan suunnistusalueet oli saatu sopivasti pienelle alueelle ja kisa oli tiivis ja tapahtumarikas paketti. Nyt kun sääkin oli suotuisa, oli pito urilla uskomattoman hyvä. No onhan siellä talvella aina liukasta, mutta jumiin jäämisestä ei ollut pelkoa jos ei penkkoihin ajanut.
Cup:n reitti noudatti samaa kaavaa edellisen kanssa, vaatimustasoa ja pituutta oli toki lisätty. Cup:ssa jaksoja oli 12 ja C:n kisa oli puolestaan 8 jakson mittainen.
Kun ensimmäinen pari Cup:sta starttasi klo 17.12 tarkoitti se sitä, että kilpailu ajettiin tälläkin kertaa pääsääntöisesti pimeässä.
C-luokan voittoon ajoivat AAU:n pari Miikka Mäenpää – Tommi Muilu. Loput palkintosijat tulivat Turenkiin järjestyksessä, Janne Raitala – Aki Raitala toiseksi ja kolmanneksi, vasta kolmannen kansallisen kisansa ajaneet Anita Paloposki – Susanna Paloposki! Naisilta todella hieno suoritus ja mainitaan vielä, että ajoivat ilman hukattuja reittiasemia!
Cup:n voittoon ajoi MikUA:n pari Timo Viskari – Tomi Lantta, toiseksi EPUA:n Toni Laitinen -Timo Laitinen, kolmanneksi NaSU:n Aapo Jalonen –Rauli Jalonen.
Cup:n neloseksi ajoi komeasti pari Heikki Lehtonen VaToSUA – Jukka Paloposki TAUK.

AS kausi on avattu. Tästä on hyvä jatkaa AAU:n SM/Cup Ilvesajoon, joka ajetaan 26.2.
kirj. Janne Raitala

kuva Jukki Valkonen

Tässä meidän ajatuksia kisasta: Alkujännitys oli kova, koska kuskille tämä oli ensimmäinen talvikisa ja kartturin ainoasta kokemuksesta oli kauan aikaa. Kaikki varotukset, neuvot ja ohjeistukset hinausköyden käytöstä lähtien tuli kuultua ja ne mielessä penkasta otettiin koppia vain kerran. Pääosin kisa päästiin päivänvalossa ajamaan. Itse kisasta jäi hyvä fiilis. Tuntui, että kartalla oltiin ja pysyttiin, puhdas reitti ja kolmas sija siitä todisteena. Erittäin hyvä aloitus tälle vuodelle, tyytyväisiä ja vähän yllättyneitä oltiin tähän suoritukseen.