Vesala AS 5.3-22

Ei kahta ilman kolmatta, Vesala AS 5.3.2022.

Tämä talvi on ollut poikkeuksellisen vilkas autosuunnistuksen suhteen. Kun viime vuosina olemmetottuneet siihen, että talvikisat perutaan sääolosuhteiden vuoksi, niin tänä talvena on kilpailtu kolmesti. Kahdesti arvokisojen merkeissä ja nyt viimeksi kansallisella tasolla Vesalassa, jonne Kiikoisten Autosuunnistajat ry kutsui lajin harrastajat lauantaiksi 5.3.

Tässä vaiheessa talvea tulee ihan luonnostaan vilkuiltua säätiedotuksia, jos kilpailukalenterissa on kisoja merkittynä. Kelit kun kulkee melkoista vuoristorataa ja lämpötila sahaa lämpöasteista yöpakkasiin. Ja riittihän sitä jännitettävää tälläkin kertaa, sulaako lumet, pehmeneekö urat, sulaako jäätyneet lätäköt. Pelko kelien pettämisestä oli kuitenkin turhaa ja kisaamaan päästiin mainiossa talvisäässä. Oman lisämausteen kisaan antoi kuitenkin varoitukset kovista penkoista, runsaasta lumesta ja isoista jäätyneistä lätäköistä. Liukasta oli luvassa, jos ei lätäköt ole sulaneet. No eivät olleet, onneksi.

Kisaan starttasi kaikkiaan 35 autokuntaa ja ensimmäinen auto lähti matkaan klo: 15.32 kauniin auringonpaisteen saattelemana.

Kisa kulki pihapiireissä ja pelloille auratuilla urilla, kuten edellisetkin kaksi kisaa. Eteneminen pihapiireissä oli liukkaudesta johtuen tarkkaa puuhaa. Peltoaurauksilla urat olivat paikoin pehmenneitä, mutta eteneminen onnistui kohtuudella, kunhan matka jatkui ilman pysähdyksiä. Pieniä kiinnijäämisiä matkan varrella oli varmaan yhdellä jos toisella, mutta suurempiin lapiohommiin ei onneksi jouduttu.

TAUK:lla oli edustusta kahdessa luokassa kaikkiaan kolmen kilpailijaparin verran. C:ssä Susanna Paloposki – Anita Paloposki, Janne Raitala – Aki Raitala, sekä B:ssä konkaripari Markku Innala – Heikki Komeri. Jaa missä Jukka oli…. no Jukka oli hoitamassa tuloslaskentaa.

Palkintosijoja ja nousupisteitä matkasi Turenkiin runsaasti. B:ssä Markku Innala – Heikki Komeri sijoittuivat hienosti kolmanneksi.

C luokassa tuli kaksoisvoitto edellisen kisan tapaan ja voittoon ajoivat ilman puuttuvia asemia Susanna Paloposki – Anita Paloposki ja pienellä, mutta riittävällä erolla toiseksi suoriutuivat Janne Raitala – Aki Raitala, niin ikään puhtaalla reitillä. Maalissa eroa oli vain 52 AT-pistettä !

Nyt on talvi kisailtu ja pieni tauko on luvassa. Kanta- Hämeen harkkarisarja häämöttää kuitenkin jo toukokuussa. Ota kaveri messiin ja lähde kokeileen…

Tulokset: https://akk.autourheilu.fi/Public/Kiti/Competition/CompetitionOpen.aspx?id=15534&edit=0